Meny
Your Cart

Vi levererar bara inom Sverige!

 

Lucky Price snussats innehåller ingen manual. På locket finns en QR-kod du kan scanna in för att komma till manualen eller så går du vidare till www.lucky-price-snus.com 

Lucky Price är Kungssnus första snussats inom segmentet lågprisprodukt. För dig som prioriterar priset främst men ändå vill ha bra råvaror. En snussats med blandning av främst lufttorkade tobakssorter. Ger två kilo färdigt snus.

Detta snus har en något lägre nikotinhalt än normalt. Detta kompenseras med en lite högre pH-halt på det färdiga snuset. En högre pH-halt medför att mängden fritt nikotin i snuset ökar.

Neutral smak och vi rekommenderar dig att använda lite rökarom för att lyfta smakerna lite mer. Rökaromer hittar du på Tobakskemi där även övriga kemikalier finns för snustillverkning.

Färdigt tillbehörspaket inklusive valfri arom finns att köpa på www.tobakskemi.se. Dock kräver denna snussats mer natriumkarbonat än normalt, 60 gram natriumkarbonat behövs till Lucky Price.

Denna snussats innehåller grovmald tobakspulver, snusdosa och lämplig burk för tillverkning av två kilo snus.

Snuset tillverkas med största fördel i tryckkokare för att ge bästa resultat, snustillverkningen blir enklare och även helt doftfri om man har en fungerande köksfläkt. Detta beror på att en tryckkokare är ett slutet kärl som endast släpper ut övertryck vid behov. Tryckkokaren med tobaksblandningen ställs på den vanliga köksspisen under köksfläkten som suger bort eventuella dofter.

Har du en köksfläkt med frånluftskanal försvinner alla dofter till 100%. Har du däremot en köksfläkt med kolfilter bör du se över att du har ett fungerande filter för att få en doftfri snustillverkning.

Doftfri snustillverkning är bra om du har övriga familjemedlemmar  som kan tycka att snustillverkningen doftar för mycket. Även om du bor i lägenhet med närliggande grannar kan det vara väldigt fördelaktigt att få tillverkningen doftfri. Sen är vi alla olika då flertalet faktiskt tycker att det dofter rätt ljuvligt.

Vi har på denna sidan en tryckkokarmanual, hoppa över den då du är ägare av Lucky Price. Manual för snustillverkning av speciellt Lucky Price hittar man på www.lucky-price-snus.com. Denna snussats har ett förfarande som skiljer sig åt från våra övriga snussatser.

Givetvis går det även att tillverka snuset i köksugn och även manual för detta finner du på länken ovan. Åter igen, vi rekommenderar dock att köra denna främst i tryckkokare.

Fördelar med att tillverka snus i tryckkokare:

  • Kortare tillverkningstid.
  • Mindre dofter vid tillverkningen.
  • Betydligt lättare att bearbeta fram en bra konsistens på snuset.
  • Snuset behöver inte lagras lika länge efter värmebehandlingen för att smakerna ska blomma ut och mogna.
  • Snuset får mindre ammoniaksdofter.
  • Har man extremt bråttom kan man gå från råvaror till färdigt färsksnus på en och samma dag.

Halter färdigt snus:
Nikotinhalt: 0,60 %
pH värde 8,3

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig Utmärkt
Captcha