Meny
Your Cart

Vi levererar bara inom Sverige!

 

En Snussats Baserad På Grön Virginia Tobak

Pandoras Box Batch 004 innehåller till stor del gröntorkad Virginiatobak som ger denna version av Pandora en helt unik smakupplevelse. Prillan blir lättbakad och mörk i färgen. Tobaken är grovmald men beter sig som Mediummald då tobaken är väldigt skör. Tillverkning sker i grunden som förr under lägre temperatur. Smaksätter gör du lämpligast med den särskilt framtagna aromen Pandoras Palmarosa som berikar smakerna med toner av gräs, citron och svagt avrundad med mandarin. Mer information hittar du längre ner på sidan.

Snussatsen ger två kilo färdigt snus.

Halter färdigt snus

  • Nikotinhalt: 0,62%
  • pH: 8,0

Bra att veta är att receptet rekommenderar en arom Kungssnus Palmarosa och även att man även tillsätter 1,5dl vodka i snuset.

Snussatsen kräver kemikalier som natriumkarbonat, salt, propylenglykol, glycerin och rökarom.

Denna snussatsen innehåller:

  • Extra grovmald tobaksblandning (välförpackad i en påse inuti burken)
  • En Pandora´s Box 004 snusdosa
  • En stekpåse för att minimera mängden dofter vid ugnsbakning
  • Manual anpassad för just Pandora´s Box 004
  • Förpackningen har även en lämplig volym för tillverkning av snuset i köksugn

Samtliga Kungssnus går att värmebehandlas i tryckkokare. 

Snusblender för Pandoras Box Batch 004 – Aimo Pekkala

Det hela började med ett möte mellan två finnar med ett brinnande för snus, tobak och tobaksodling. Träffen var givetvis en av alla våra snusträffar vi har här på Kungssnus. Peter Lindqvist som är bosatt i Finland har odlat egen tobak under flera år. För en tid sedan provade Peter på att tillverka en batch snus av en omgång tobak som han råkat torka för snabbt vilket gjorde att tobaken blev gröntorkad. Det hela blev ett rätt annorlunda snus, men i kombination med en smaksättning av polsk bisongräs vodka, Zubrowka, så hade det lyft smakerna rejält. Kan gott erkänna att jag var rätt skeptisk den gången till hans grej men tog ändå emot Peters dosa med snus, är dock inget jag ångrar idag. Peter Lindqvists är det absolut bästa och unika snus jag smakat som är baserad på egenodlad tobak från ett nordiskt klimat. Jag ville ha mer av hans snus!

Men det där med att göra kopior är inte min grej. Detta är min version av gröntorkad tobak, detta är min Pandora.

Alkohol i snus och bilkörning

Mängden alkohol per prilla är rätt försvinnande liten, men den lilla mängden alkohol påverkar ändå smakerna positivt. Ett utandningsprov kan inte ge några utslag på polisens kontrollutrustning.

Snussatserna i serien Pandora´s Box har alltid ett tema av noggrant utvald tobak med stor fokus på smak. Tobaksblandningen är omsorgsfullt sammansatt och noggrant kontrollerad. Pandoras Box är ingen engångsinsats utan ett ständigt pågående arbete under förändring. 

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig Utmärkt
Captcha